Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian)

IJAZAH SARJANA MUDA PENTADBIRAN PERNIAGAAN (KEPUJIAN)

Kod MOHE/MQA: (R/345/6/0692) 01/20 (A11203)
Tahap Pengajian: Ijazah Sarjana Muda
Fakulti: Sekolah Perniagaan & Keusahawanan
Tempoh: 3 Tahun
Pengambilan: Mac, Julai, November

Pelajar akan mempelajari cara untuk membantu membentuk dunia yang lebih baik melalui kuasa pengurusan perniagaan. Tujuan program ini adalah untuk membangunkan para profesional perniagaan yang dilengkapi untuk menyelesaikan masalah dalam pentadbiran korporat. Pelajar akan mendapat kelebihan dalam pelbagai disiplin perniagaan kerana terdedah secara meluas kepada aktiviti yang memberi tumpuan kepada perniagaan serta projek perkhidmatan sosial.

Setelah menamatkan program ini, graduan dijangka mempunyai tahap yang tinggi dalam atribut dan kemahiran generik, sejajar dengan harapan komuniti profesional dan awam. Mereka akan bersedia untuk kerjaya sebagai pegawai pentadbiran, pegawai bank, pentadbir awam, usahawan, dan banyak lagi.